Nieuw: Muri Drinks New Nordic Nolow

Nieuw: Muri Drinks New Nordic Nolow

Amper twee jaar oud maakt de alcoholvrije producent Muri Drinks al furore in de internationale drankenscene. Met hun radicaal vernieuwende aanpak vormen zij een nieuwe standaard op het gebied van alcoholvrij. Muri’s wijnalternatieven zijn nu verkrijgbaar in Nederland en België via Nolow.

Muri komt voort uit de innovatieve, gastronomische gemeenschap in Kopenhagen, het epicentrum van de New Nordic Cuisine en fermentatiebolwerk bij uitstek. Murray Paterson richt Muri op in 2020, nadat hij als distilleerder heeft gewerkt bij het baanbrekende Empirical Spirits. Voormalig chef-kok Ioakeim Goulidis komt er later bij na een avontuur bij het wereldberoemde Noma Fermentation Laboratory. De beide pioniers gebruiken uiteenlopende culinaire technieken en ongebruikelijke ingrediënten om spannende blends te creëren die bol staan van ambacht en verhaal. Ze zijn gefixeerd op de nieuwe mogelijkheden, smaken en percepties van de dynamische Nolow wereld.

Alles voor de smaak

Fermentatie is steeds het vertrekpunt. Waar veel No & Low dranken een groot aantal ingrediënten nodig hebben om een interessant smaakpalet te creëren, gaat Muri verder door ook uiteenlopende technieken toe te passen. Zo kunnen speciale gecultiveerde gisten, kefir granen en zuurdesemstarters allemaal als een aparte cultuur een rol spelen in een en dezelfde drank. Als de mannen smaak kunnen extraheren of textuur versterken door een bepaalde techniek toe te passen, doen ze dat. Of het nu gaat om droge koolzuurmaceratie, roken op hout of lactofermentatie, het plukken en drogen van wilde kruiden of het blancheren en roosteren van botanicals.

Paterson benadert het creëren van een drank op dezelfde manier als de samenstelling van een gerecht of wijn. Hij stelt blends zorgvuldig samen om lagen van smaak, funk, complexiteit en structuur op te bouwen. Net zoals een wijnmaker gebruikt hij verschillende elementen voor zuurgraad, tannine, body en structuur.
Muri Drinks Passing Clouds

MURI PASSING CLOUDS

Blend van kruisbessenwijn, kweepeerkefir, jasmijnthee en geranium- & lievevrouwebedstrokvas (kvas is een traditionele, licht koolzuurhoudende, gefermenteerde drank uit Oost-Europa)

DROOG - COMPLEX - BLOEMIG

Sprankelend en verfrissend met heldere zuren en een bedwelmende neus van bloemen, honing en rijp fruit. Multidimensionaal van smaak en met een wijnachtige funkiness.

Combineer met aromatische gerechten, zeevruchten en witte schimmelkazen.

Muri Drinks Yamilé

MURI YAMILÉ

Blend van koolzuurhoudende frambozen- en kruisbessenmede, gerookte lacto-rabarber, guldenroede- & roze-peperkefir.

AROMATISCH - FUNKY - ROKERIG

Een sprankelende rosé. Zacht rood fruit en romige rokerigheid, met een delicate aromatische afdronk. Yamilé is verfrissend droog en benaderbaar, met speelse complexiteit en wijnachtige funkiness.

Fraai bij zeevruchten, gerookte vis of romige desserts.

Muri Drinks Nuala

MURI NUALA

Zwarte bessenpulp, aalbessensap, sleedoornbessen, gist (Pichia Kluyveri), Keemun-thee, supernatans-eikenkombucha, kamillekefir en vijgenblad- & dennenkvas

FRUITIG - LICHT - TANNINE

Een alternatief voor rode wijn. Complex, sappig en fris met een mooie balans. Aroma's van rode bessen met een vleugje bos, fijne zuren en een gelaagde smaak met zachte tannines.

Serveer bij charcuterie, kaas en ceviche.

Muri’s wijnalternatieven zijn alcoholvrij (<0.5%) en worden gekoeld (Passing Clouds en Yamilé) of licht gekoeld (Nuala) geserveerd in een champagneflute.

Terug naar blog