De revival van de honingwijn met Bemuse

De revival van de honingwijn met Bemuse

Het Engelse Bemuse is op een missie om mede, mead of honingswijn, weer helemaal hip te maken. Bemuse ontwikkelde een uniek recept dat gebruik maakt van een specifieke gist, het smaakprofiel is daardoor fijn en gebalanceert. Met de toevoeging van zachte bubbels is het een volledig nieuwe en vooral moderne kijk op mede.

Mede is al meer dan 8000 jaar oud, maar met deze moderne versie en 4 smaken van Bemuse is er een nieuwe en hippe versie van deze eeuwenoude drank die je niet mag missen.

Mede wordt al meer dan 8000 jaar gedronken en al eeuwenlang gemaakt door honing & water te laten gisten. In de lockdown periode onderzocht het team van Bemuse wat de wensen van consumenten waren. De trend van laag in alchol en suikers was uiteraard zichtbaar. Maar ook de drang naar verfijnde en natuurlijke smaken. Het resultaat zijn vier licht sprankelende dranken die zowel laag in suiker (slechts 40kcal) als in alcohol (0,5%) zijn.

Bemuse Gember & Cardamom Sparkling Mead

- Pittig & Geurig
- Gebrouwen met Bloesem Honing en Appel
- Smaakmakers zijn Gember & Cardamom Mede 

 

Bemuse Dragon, Basilicum & Hop

- Verfrissend & Delicaat
- Gebrouwen met Heide Honing
- Smaakmakers zijn Dragon, Basilicum & Hop

 

Bemuse Hops

- Krokant & Hoppig
- Gebrouwen met Wildflower Honing
- Smaakmakers is de heerlijke Hop

    

  Bemuse Framboos

  - Fris & Aromatisch
  - Gebrouwen met Oranjebloesem
  - Smakers de verse geplukte frambozen

     

   Met deze vier verschillende smaken is er voor elk wat wils en voor elke gelegenheid; een echt inclusieve drank voor iedereen. Bemuse is daarmee een voolwaardig alternatief voor de reguliere keuze van bier, cider & wijn.

   We wilden ergens 'Bij' in onze naam hebben, omdat deze harde werkers en de honing die ze produceren de inspiratie zijn voor onze drank en onze filosofie. We wilden dat de Bee de ster van het merk zou worden.

   Als merk is Bemuse geïnspireerd door de natuur en tegelijk gepassioneerd om het bewustzijn van de natuurlijke habitat, biodiversiteit en stedelijke vergroening te verspreiden. Bemuse wil de natuurlijke producenten van de drank en haar belangrijkste medewerkers ondersteunen - de bedreigde stads- en plattelandsbijen. Bemuse zoekt actief naar samenwerking met gelijkgestemde bedrijven en locaties om deze belangrijke kwesties te helpen ondersteunen.

   Terug naar blog